söndag 28 mars 2010

Bordeaux, Mont de Marsan och Pau

Johanna hälsar på Johanna och då blir det tre städer under en helg, topp med andra ord!

I torsdags morse tog vi tåget från varsitt håll för att mötas i Bordeaux och efter att ha lämnat våra väskor på hotellet tog vi le tram (spårvangen) in till stan för att *fanfar* shoppa! Vi hittade en hel del tjusiga saker och efter en lunch bestående av baguette hittade vi en trevlig second-hand affär! Jag ska säga att jag och Johanna är väldigt noga med att ta (mat-)seden dit vi kommer, vilket har resulterat i bland annat baguetter, croissants, crêps och vin.

När kvällningen började komma hittade vi en resturang som föll oss i smaken och det va ett bra val! Laxen var supergod :) Sedan hade vi tänlkt gå på bio men innan dess tog vi oss en chocolat chaud ancienne, en varm choklad som visade sig vara starkare och inte lika söt men också att den serverades med några småkakor, gott! Vi såg Desert flower, väldigt bra, väldigt hemsk och väldigt fin! Se den. Det är verkligen en sak som jag gilar med större städer, film på orginalversion!

På fredag sprang vi runt som galningar för att försöka hitta boken på engelska, orka läsa den på franska när engelska är originalspråk, näää. Crêpelunch på en mysig liten resturang innan vi åkte tillbaka till Mont de Marsan.

Lördagen blev ett nytt litet äventyr tillsammans med Chloé och Nanou. Vi åkte till Pau för att spana in Bernadottemuséet, dvs huset där våran gamla franska kung föddes, men innan dess åt vi på an chinesisk resturang, också väldigt gott! Efter det blev det lite *fanfar* shopping innan vi ålte hem för att äta en familjemiddag - mys!

Så himla nice att Johanna var och hälsade på och förhoppningsvis blir det en tur till henne senare i vår innan vi får börja ses på hemmaplan. Helt sjukt vad tiden går! Nu har jag fyra skoldagar innan jag drar till La Rochelle för att träffa Andréa. Topp!

Topp på det mesta helt enkelt!

1 kommentar: